W styczniu od znajomego zakupiłem 4 sztuki blue diamond i z nich dobrały się dwie pary ( samiec jest uniwersalny ). Chciałbym tak trafiać w lotto
Miałem 1,5 roku przerwy w związku z budową i przeprowadzką. Wszyskie swoje wcześniejsze pary sprzedałem. Aktualnie na nowym żona urządziła mi własny kącik koło kotłowni i ma spokój w domu
Karmie je mixem własnej roboty dopracowywanym przez ostatnie 5 lat ( troche Wattleya, innych z literatury ). Prościej by było powiedzieć czego tam nie ma. Główną bazą są serca indycze, jako ciekawostkę dodam że pokrzyw im nie żałuję podobnie jak mlecza.
Ogólnie sam też lubię zioła, ale tylko te legalne
Akurat te wszystkie nabyte w sierpniu w wymiarze od 5-6cm. Aktualnie tuczone.
Mam jeszcze troche dorosłych i innych podrostków, które wkrótce postaram się pokazać ( brak czasu).
Proporcje: trzeba stosować się do jednej głównej zasady której tutaj na forum nie znalazłem jeszcze a dotyczącej ilości białka w miksie która musi się mieścić w odpowiednim prawidłowym zakresie. Zarówno powyżej jak i poniżej tego zakresu ryby rosną gorzej co sam przetestowałem nie tylko na paletach w ciągu ostatnich 15 lat.
Większość hodowli niestety nie zdradza składów miksów podobnie jak Stendker. O zachowaniu w/w. proporcji czytałem też w fachowej literaturze zagranicznej kilka razy.
Prawda jest taka że tak samo jak nie ma dwóch takich samych akwa, nie ma dwóch takich samych miksów, każdy jest inny w swoim składzie.
Żeby nie było za łatwo może ktoś poda w jakim zakresie powinny mieścić się prawidłowe proporcje białka w miksie?
Tak było kiedyś jeszcze przed przeprowadzką. Wszystkie te ryby zostały sprzedane ponieważ nie miałem czasu podczas budowy i wolałem zapewnić im tzw. drugi dom . Jest tam troche Stendkera i nie tylko oraz pigeony blood blue po Stendkerach mojej skromnej produkcji. Te już są troche bardzie wyrośnięte. Było tam kilka ładnych par. Po roku przerwy w 2011choroba wróciła ze zdwojoną siłą Aktualnie mieszkam z paletkami koło kotłowni, żona zadowolona że nic więcej nie zaleje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum