Witam
Mam zbiornik 240l i 6 dorosłych paletek w tym dwie parki które obecnie złożyły ikre jedne w jednym koncu akwarium na szybie a drugie w drugim koncu na zamku. A akwarium tarliskowe stoi przygotowane:/
Z ikry w obu przypadkach wykluły się już larwy i machają ogonkami. Wiem że raczej z tego miotu już nic nie będzie. Wczesniej z pierwszą parką mialam taki problem ze w akwarium tarliskowym po wykluciu ikry dorosle paletki zaczely wydzielac duze ilosci sluzu i to chyba on spowodowal ze woda zamienila się w mleko i wszystko oblepione było białym korzuchem. Mam w środku filtr gąbkowy, który nieco oczyszczał wodę ale równiez mam wrażenie że wciągnął narybek, bo z godziny na godzine go ubywało. Wody tez raczejnie da sie podmieniać, zeby nie wylać małych rybek. W końcu poddałam się i w trosce o dorosłe osobniki przełożyłam je do ogólnego akwarium. Zupełnie nie umiem poradzic sobie z tą sytuacją i proszę o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum