Paletki - Forum dyskusyjne amatorów dyskowców. :: bitwa na noże - u zgodnej pary :(

Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Chat  Download

Paletki - Forum dyskusyjne amatorów dyskowców. Strona Główna » Paletki » Dyskowce od A do Z » bitwa na noże - u zgodnej pary :(

Tagi tematu: bitwa, na, noze, pary, zgodnej

bitwa na noże - u zgodnej pary :(
Autor Wiadomość

coolator 
nowicjusz
coolator

Imię: Artur

Wysłany: 2012-02-21, 22:41   bitwa na noże - u zgodnej pary :(

Witam. Moja para która po długich i ciężkich cierpieniach dochowała się młodych, dotychczas wzorowi partnerzy i rodzice - nagle zaczęła się tłuc aż łuski lecą. Domyślam się że powodem mogło być odłowienie młodych ( miały tylko 2, sześciotygodniowe). Wczoraj odsadzilem maluchy, posprzątałem im w akwarium jak co tydzień - glony z szyb i syfek z dna, przy okazji odłowilem maluchy do innego akwarium . To było na ok. godzinę przed zgaszeniem światła. Jeszcze wieczorem samiec zaczął ganiać samicę, zdziwiłem się, bo dotychczas nie było NIGDY między nimi grama agresji. No ale dobra, myślę sobie, może się wściekł że małych nie ma i przez noc mu przejdzie. Dzisiaj wracam z pracy, obie ryby postrzępione, leją się co jakieś pół godziny a potem odpoczywają, każda w innym rogu baniaka. Nie wiem, czy to już rozwód czy jeszcze się pogodzą... Może się już z czymś takim zetknęliście? Może coś zasugerujecie? Dzięki

Postaw piwo autorowi tego posta

birdas 
Moderator

Imię: Marcin
Piwa: 218/26

Wysłany: 2012-02-21, 22:48   

Odłów jedną z nich do innego zbiornika to sobie przemyślą sprawę i może im przejdzie. :mrgreen:

Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu