Witam chciałem do swojego akwa 240l wpuścić ok 15/20 neona czerwonego wcześniej miałem problemy z przywrami i wygrałem walke teraz jest wszytko ok .
moje pytanie brzmi :
jak dla 100% bezpieczeństwa odrobaczyć neonki ?
czy są jakieś specjalne przepisy ?
czy można w kwarantannie (sterylnym) zastosować przepisy dla palet P.Adama na odrobaczenie?
jak tak to który przepis zastosować ?
jestem z Wałbrzycha i nie mam mikroskopu !
nie chciał bym czegoś przynieść do ogólnego i wole dmuchać na zimne
Imię: Piotrek Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 21 Lut 2012 Posty: 422 Piwa: 12/16 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-22, 13:13
Jeśli możesz to wpuść neony do zbiornika kwarantannowego i poobserwuj je ze dwa tygodnie. Najlepiej jednak kupić je ze sprawdzonego źródła jak to napisał Adamn.
Jeśli możesz to wpuść neony do zbiornika kwarantannowego i poobserwuj je ze dwa tygodnie. Najlepiej jednak kupić je ze sprawdzonego źródła jak to napisał Adamn.
No tak kwarantanna to oczywista sprawa ale ryby mogą wyglądać na zdrowe i posiadać jakiś pasażerów ,a paletki to takie stworki co łapią wszytko od wszystkiego ! niestety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum