Imię: Marcin Pomógł: 49 razy Wiek: 34 Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 6761 Piwa: 218/26 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2011-03-09, 13:27
skaczacy napisał/a:
czy ta porcja, którą otrzymamy od Ciebie będzie już w fazie do wysypania do tej miski czy mam szukać jakiś małych pudełek po lodach?
To będzie porcja, której nie należy jeszcze wkładać korytek/misek/jakieś większych pudełek. dopiero jak się jeszcze rozmnożą to dopiero pudełko po lodach i znów jak się rozmnożą to dopiero coś nieco większego. Tak jak Andrzej pisał, robaki mają się rozmnażać, a nie siebie szukać.
Imię: Andrzej Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 05 Lis 2009 Posty: 2649 Piwa: 234/150 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-09, 18:46
birdas napisał/a:
a mnie interesuje czy coś takiego by zadziałało: biorę siteczko, wsypuję do niego ziemi z robakami (tyle żeby robaków wyszło na 1 karmienie), lampka nocna oświetlająca/grzejąca ziemie od góry, a pod sitkiem pojemnik na robaki ?
Czy w tym pojemniku musi być woda ? - chodzi o czystość robaków ?
Tak
Ale nie dla czystości tylko dla tego żeby czuły ze tam jest chłodniej oraz dla tego gdy jak wlecą do wody to nie wyjdą z niej bo nie potrafią.
skaczacy napisał/a:
czy ta porcja, którą otrzymamy od Ciebie będzie już w fazie do wysypania do tej miski czy mam szukać jakiś małych pudełek po lodach?
Masz szukać
skaczacy napisał/a:
czy mógłbyś jakoś bardziej rozpisać to z tym sitkiem? ono jest na górze i na nim jest ziemia, chyba że mi się coś pomieszało i czy konieczne jest to świecenie?
Na sitku jest ziemia nad sitkiem z ziemią jest żarówka a pod sitkiem pojemnik z wodą zimną. Nie konieczne jest świecenie ale konieczny jest promiennik ciepła. A najtańsze rozwiązanie to wolframowa żarówka.
skaczacy napisał/a:
czy karmić je trzeba co 3 dni? jak zapomnę i np nakarmię po 6 to co się stanie? padną? Tak samo z odławianiem.
Karmisz je w tedy kiedy zjedzą pokarm na początku może nawet to trwać tydzień wszystko zależy od ilości stołujących się robali .
A jak za pomnisz to nic się nic stanie , Tyle żeby nie było to rutyną bo z głodu padną
Imię: Andrzej Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 05 Lis 2009 Posty: 2649 Piwa: 234/150 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-09, 21:47
Ja we wtorki jestem najczędviej. Czasami w czwartek. W tym tygodniu byłem wczoraj i tez zawoziłem jedną porcję. Jak się uda zgrac to moge porcyjkę odstąpić.
Cieszę się. Administracja "pójdzie na rękę". Bez dwóch zdań moderator też może to zrobić. Jeśli takowy temat zostanie skopiowany do mnie to od razu "przykleję" i "zablokuję" co by w nim nie śmiecić tak jak ja teraz tutaj.
_________________ " Pokaż mi Swoje akwarium i ryby a będę wiedział czy słuchać Twych rad !"
Imię: Sebastian Pomógł: 13 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2710 Piwa: 130/110 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-11, 12:52
Wątek na prośbę Andrzeja - (założyciela) został wątkiem przyklejonym i zamkniętym. Wszelkie komentarze, zapytania ect... proszę zadawać tu http://www.discusforum.pl...p?p=81515#81515 .
Autor obiecał, że sukcesywnie będzie aktualizował swoje dzieło co mnie bardzo cieszy i z dziką przyjemnością na polecenie ww. będę go otwierał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum