Imię: Ryszard Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 909 Piwa: 57/20 Skąd: Frankfurt nad Odra
Wysłany: 2012-01-29, 17:39
Zgadzam sie , ze nalezy sprobowac , zakup 6 do 8 mlodych paletek i sprawdz sie . Jesli uda ci sie utrzymac w 130 litrach parametry i doprowadzic do wzrostu rybci to bedziesz wiedzial , ze warto sprobowac swoich sil w wiekszym akwa .
Przykład nie wynalazki a moje działania: Akwa 170l 5 ryb trzymane tam miesiąc rozmiar największej jak bym się uparł 9cm po nagięciu linijki.Eksperyment wraz z kwarantanną mies. czasu podmiany wody min. 100 proc. na dzień(a przez ponad tydz.wraz z odkażaniem nadmanganianem potasu później kontynuacja. Efekt po mies. wraz z pewnymi metodami karmienia najmniejsza ryba ma 12cm piszę od najmniejszej bo nie chcę podawać roazmiaru najwięksej coby się nie narazić Wnioski tak jest to możliwe trzymanie ryb na małej przestrzeni ale wg. mnie przez niedługi czas może to mieć miejsce a i jest to zabawa dla tych co coś o rybach wiedzą pozdrawiam. Ps. mały dodatek do posta ryby już tak nie rosną w ogólnym gdzie nawet mam podmiany wody 340l na tydz. do akwa 450l.
Imię: Marcin Pomógł: 49 razy Wiek: 34 Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 6761 Piwa: 218/26 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2012-01-29, 20:16
A te roślinki w doniczkach to w jakim celu ? - chyba właśnie po to żeby wykonać pierwszy krok w stronę zmarnowania ryb. Jeśli z tych ryb coś ma być to żadnych roślin, doniczek, korzeni. Jeśli ma to służyć nauce i eksperymentom to niech tam włoży co tylko chce.
w takim celu zeby nie bylo smutno, chyba ze chce miec pusciutkie i hodowac tylko ryby to ok sam do tego zmierzam tylko ja doprowadzam do tego zeby byly tylko korzenie
I znow problem jedny za sterylnym bez niczego, a drudzy mowia zeby cos dorzucic gdzie tu znalesc kompromis Moze jakies zdania czemu przeszkadzaja rosliny i korzenie, albo czemu sluza
Imię: tadeusz Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2010 Posty: 174 Piwa: 5/2 Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2012-01-29, 21:30
Dawid, zanim podejmiesz decyzję możesz odszukać na forum dowód na to , że w 130 -tce z podłożem da się z powodzeniem trzymać paletki, jeśli się naprawdę tego chce. W takim zbiorniku, którego zdjęcia prezentowałem w galerii, hodowałem swoje ryby jeszcze kilka miesięcy temu zanim udało mi się wygospodarować miejsce na nieznacznie większe akwarium - 200 l.
Do dzieła i pozdrawiam
W takim zbiorniku, którego zdjęcia prezentowałem w galerii, hodowałem swoje ryby jeszcze kilka miesięcy temu zanim udało mi się wygospodarować miejsce na nieznacznie większe akwarium - 200 l.
Okazuje się, że jednak może być większe Gratuluję
Jakieś fotki nowego zbiornika będą
Imię: tadeusz Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2010 Posty: 174 Piwa: 5/2 Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2012-01-29, 21:55
Piotrze, fotki już są zamieszczone w galerii "Nowe akwarium,które zastąpiło 130-tkę" a także w dziale "Giełda" - Sprzedam tanio młode paletki.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum