Dzisiaj zauważyłem ,że jeden pigeon i turkus stoją w jednym miejscu akwarium i wykonują takie faliste ruchy,drgawki ,nie wiem jak to nazwać... trzeć o siebie to się nie trą ,tylko takie faliste drgawki w jednym miejscu (skubią często przy tym liście z amazonki ) .
Czy to jakieś zaloty czy choroba ?
wracając do tematu
moim zdaniem to zaloty czyli to samiec i samica ,u mnie samiec do samca(samica do samicy) zawsze pręży ,stroszy płetwy ,ale nigdy nie trzepocze(drgawki)
pozdrawiam
U mnie występują drgawki, skubanie po pysku jakby dawały sobie buziaki hehe i jeszcze maja takie fajne sprezyste ruchy, na początku rusza głowa pózniej tlowiem i na końcu ogonem tak jakby człowiek płyną delfinem tylko one stoją w ruchu, muszę nagrać filmik z zalotow. Oczywiście na potęgę skubia korzeń..... Dxm widze ze znowu jesteś najmadrzejszy...
Trochę nie rozumiem ... dwie samice mogą złożyć ikrę bez ingerencji faceta ? ehhe
Co w ogóle robić ,jak już złożą ikrę ? i właśnie dlaczego obserwować ,czy to para ,czy samica i samica ?
Imię: Marcin Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 28 Lis 2010 Posty: 624 Piwa: 55/16 Skąd: Uniejów
Wysłany: 2012-02-15, 12:38
Zachwyt zrozumiały ale daleka droga zanim coś z tego będzie, cierpliwość cnotą paletkarza a może ryby Ci się odwdzięczą widokiem nie do opisania czyli małymi przecinkami czego Tobie życzę.
_________________ 450 l paletki
240 l puste
105 l młodzież
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum