Paletki - Forum dyskusyjne amatorów dyskowców. :: Film o paletkach

Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Chat  Download

Paletki - Forum dyskusyjne amatorów dyskowców. Strona Główna » Paletki » Ciekawe artykuły » Film o paletkach

Tagi tematu: film, paletkach

Film o paletkach
Autor Wiadomość

snake2009 
lekko zakręcony

Imię: Wojtek
Postawił 1 piw(a)

Wysłany: 2010-11-28, 22:53   Film o paletkach

Znalazłem ostatnio przez przypadek niemiecki film z lektorem o paletkach oto link http://www.youtube.com/us...u/9/7EyC3wecDAs

Postaw piwo autorowi tego posta

GACUŚ 
zakręcony ponad normę
Wiesiek z Bydgoszczy

Imię: Wiesław
Piwa: 40/113

Wysłany: 2010-11-28, 22:57   

Nielegalna kopia i chyba nawet wiem czyja :oops: .
Pozdrawiam
Wiesiek

Waterlili 
zakręcony ponad normę

Imię: Julia
Piwa: 6/3

Wysłany: 2010-11-29, 15:00   

tez sie domyslam czyja, co nie zmienia faktu iz filmiki sa dosc przydatne :)

GACUŚ 
zakręcony ponad normę
Wiesiek z Bydgoszczy

Wysłany: 2010-11-29, 19:02   

Waterlili napisał/a:
tez sie domyslam czyja, co nie zmienia faktu iz filmiki sa dosc przydatne :)

Przydatne to one są ale tylko w wersji legalnej .
Ostatnio jak pojawiły się linki do tych filmów na tym forum i na mysiarze o ile dobrze pamiętam to z powodu braku praw do rozpowszechniania filmu linki zostały usunięte .
Wojtek akurat nie jest tutaj winny bo pewnie nie był świadomy co i jak .
Ja już niestety dostałem od Przemka "fajne" prywatne wiadomości :?
Podobno mam się bać i w najbliższym czasie odwiedzić salę sądową :shock: na specjalne zaproszenie adwokata Przemka . :mrgreen:

Ten świat zmierza w bardzo złym kierunku bo nielegalne kopie filmów , muzyki itp schodzą jak świeże bułeczki . Portale do pobierania i publikowania między innymi nielegalnych filmów itp wyrastają jak grzyby po deszczu i są oblegane przez 24 godziny na maxa . CB radia , radia samochodowe , telewizory , telefony komórkowe itd z drugiej reki tez schodzą jak świeże bułeczki bez spisywania żadnych umów kupna sprzedaży ani sprawdzania legalności tych towarów . I tak wymieniać by można długo .
A kto jest pośrednio winny takiemu stanu rzeczy ? A ten który kupuje tą nielegalną kopię , ten który ogląda tą ... , ten który pobiera kopiuje tą ... , ten który przechodzi obojętnie obok takiego stanu rzeczy .

Pozdrawiam
Wiesiek

Andrew72 
nieuleczalnie zakręcony

Imię: Andrzej
Piwa: 234/150

Wysłany: 2010-11-29, 19:42   

A mnie zaskoczyło, że tempertura dla ryb to :shock: 39 C która moze odbiegać o 2-3 stopnie.

macis 
nowicjusz

Imię: Maciej
Piwa: 1/3

Wysłany: 2010-11-29, 20:36   

To chyba był czeski błąd miało być 29 stopni przy tarle podano 30 ;)

Radex26007 
lekko zakręcony
Łukasz

Imię: Łukasz
Piwa: 1/1

Wysłany: 2010-11-29, 21:41   

Andrew72 napisał/a:
A mnie zaskoczyło, że tempertura dla ryb to :shock: 39 C która moze odbiegać o 2-3 stopnie.

Mnie również :shock:

birdas 
Moderator

Imię: Marcin
Piwa: 218/26

Wysłany: 2010-11-30, 14:43   

Do Wiesia tylko taka ciekawostka. Posiadanie 1 kopii danego filmu na własne potrzeby, jak i ich ściąganie z sieci nie jest karalne. Karalne jest ich udostępnianie. Powyższe nie dotyczy programów komputerowych - tu posiadanie jest już karalne.

GACUŚ 
zakręcony ponad normę
Wiesiek z Bydgoszczy

Wysłany: 2010-11-30, 16:06   

A to ciekawa ta ciekawostka . Czyli najbardziej przekichane ma ten kto taki film udostępni w sieci i zostanie to wykryte ..... ? A ten który pobiera i ogląda nie łamie prawa ? Dobrze zrozumiałem ?
A jak jest w przypadku forum x które pośredniczy w rozpowszechnianiu poprzez nieświadomego użytkownika który umieścił link ? Czy komuś z tej dwójki coś grozi ? - mam na myśli właściciela forum oraz nieświadomego forumowicza ? Myślę że chyba nie , tak ?
Pozdrawiam
Wiesiek

kms 
nieuleczalnie zakręcony

Imię: Kuba
Piwa: 89/130

Wysłany: 2010-11-30, 16:11   

Myślę że tylko ten kto umieszcza ponosi odpowiedzialność ponieważ przed umieszczeniem czyta regulamin (pisałem o tym Przemkowi). Osoba która wkleja link do filmiku na forum nie musi wiedzieć czy ten filmik jest zamieszczony za zgodą jego autora...tak mi się wydaje...

birdas 
Moderator

Imię: Marcin
Piwa: 218/26

Wysłany: 2010-11-30, 20:35   

GACUŚ napisał/a:

Czyli najbardziej przekichane ma ten kto taki film udostępni w sieci i zostanie to wykryte ..... ?

Tak. A najgorszy jest ZAIKS. U kolegi w sieci (ok. 100 kompów) ZAIKS wykrył w kwietniu udostępniony 1 utwór - oczywiście przesłuchania itp. odbywają się teraz (ma tą szybkość nasza Policja :) ). Jak się okazało, że nic z tego (bo przecież nikt normalny nie posiada logów sprzed 6 miesięcy) to Policja określiła statut tego śledztwa jako NW (nie wykryto). ZAIKS się od tego odwołał i znów wróciło to do punktu wyjścia i zaś skończy się tak samo ... ale zawziętość instytucja ma :)
Cytat:

A ten który pobiera i ogląda nie łamie prawa ? Dobrze zrozumiałem ?

Dobrze. Może nie do końca dobrym określeniem jest "nie łamie prawa" bo prawo łamie, ale nie jest to karalne.
Cytat:

A jak jest w przypadku forum x które pośredniczy w rozpowszechnianiu poprzez nieświadomego użytkownika który umieścił link ? Czy komuś z tej dwójki coś grozi ? - mam na myśli właściciela forum oraz nieświadomego forumowicza ? Myślę że chyba nie , tak ?

Nie można podawać bezpośrednich linków do filmów, zdjęć, materiałów itp. jeśli nie jesteśmy pewni, że mogą one w ten sposób być publikowane. A kopiować i wstawiać na innym forum to już w ogóle nie wolno bez zgody autora lub bez posiadania do nich praw autorskich (lub licencyjnych).
Czyli jak ktoś "spiraci" film i opublikuje go na jakimś darmowym FTP to nie znaczy, że teraz wszyscy legalnie mogą do niego publikować linki na forach itp.
Na FDMD było to kiedyś pilnowane i takie wątki trafiały do śmietnika lub były usuwane. Na tamtym forum czasami pojawiały się zdjęcia i różne filmiki pochodzące z innych stron i wtedy pojawiał się dopisek "za zgodą autora" itp.
A po co wysyłając zdjęcia do konkursu piszecie, że wyrażacie zgodę na to czy tamto. A dlaczego Sebastian do niektórych pisał o zgodę na publikację zdjęcia w kalendarzu ?. To wszystko działa na tej samej zasadzie.
Tak samo nikt nie ma prawa wziąć sobie mojego zdjęcia z galerii i opublikować na innym forum bez mojej zgody i wiedzy.

GACUŚ 
zakręcony ponad normę
Wiesiek z Bydgoszczy

Wysłany: 2010-11-30, 20:46   

Ok .
Teram już mam jasność .
Dzięki .
Pozdrawiam
Wiesiek