Wysłany: 2012-02-14, 22:29 FILTR JBL E900 Problem z przepływem
Witam,
Mam filtr JBL E900, po ostatnim czyszczeniu i zalaniu go na nowo strasznie spadł mu przepływ, wypełniony jest od dołu ceramika reszta gąbki ta jak fabryka mu dała jako mechanik, wylot filtra podczas zalewania był poza lustrem wody, odpowietrzałem go trząchając....... czy miał ktoś z Was już podobny problem ???
Mam taki filtr, ostatnio tez to przerabialem u mnie były zasyfione węże i to bardzo spowolnialo przepływ oraz ceramika od nowości nie plukana, ja mam gąbki tylko w pierwszym koszyku. Jakby był mocno zapowietrxony to wogole by nie tłoczyl wody, a jak poruszasz nim to słychać powietrze, ja na początku mniej wiecej 15-20 minut go trzachalem przy pierwszym zalewaniu. Proponuje wsiąść wiadro wody włożyć do niego wlot i wylot filtra i sprawdzić jak się zachowuje.
Węże wyciągałem i czyściłem, nawet skracałem bo myślałem że gdzieś się zaginają..... Jutro odpalę go jeszcze raz bo już mnie denerwuje chciałem go sprzedać i wstawić wewnętrzny
To może coś z wkladami nakombinowales? Kolejność gabek w pierwszej szufladzie jest dość ważna, a w kolejnych szufladach może masz za dużo upchane waty albo innego medium filtracyjnego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum