Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum i proszę o wyrozumiałość;)
Mam pytanie dotyczące dyskowców,około 4lat temu prowadziłem hodowlę "skalarów" wychodziło mi to znakomicie co przekładało się również na tarło:), ale postanowiłem zlikwidować akwarium.
Teraz mam pomysły żeby założyć akwarium z Dyskowcami bo zawsze się nimi satysfakcjonowałem, ale słyszałem że te ryby muszą mieć najmniejszy akwarium 160l a ja właśnie chciałem do nich taki kupić co wy o tym powiecie? a druga sprawa wiem, że ciężko je utrzymać. Więc prosiłbym was o jakieś dobre rady które pomogły by mi te ryby utrzymać.
A i kolejna sprawa jak wodę dostosować do nich? jakie preparaty najlepiej kupić żeby wszystko dobrze się rozwijało.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez KriSStoW 2012-02-05, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin Pomógł: 49 razy Wiek: 34 Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 6761 Piwa: 218/26 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2012-02-05, 10:53
Ja uważam, że z akwa 160 l nie ma co bawić się w dyskowce, ale na forum są osoby co takie zbiorniki mają więc na pewno one będą miały inne zdanie.
Moim zdaniem jeśli już taki zbiornik to tylko na początek, dla kilkunastu młodych rybek, jako zbiornik higieniczny.
A ja napiszę tak, na przykładzie człowieka, jeżeli człowiek całe życie będzie w jednym pomieszczeniu to się do niego przyzwyczai i przeżyje szok jeżeli z niego zostanie wypuszczony, szok który może zabić. Działa to też odwrotnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum