Imię: Piotr Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 09 Paź 2010 Posty: 1488 Piwa: 41/11 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2012-02-14, 10:06
Heres napisał/a:
ja tylko obrazowo podalem ile wat maja zasilacze w pospolitych kompach
Ale moc zasilacza nie ma wpływu na pobór mocy i nie jest to żadnym wyznacznikiem ile watów komp z sieci poberze.
Heres napisał/a:
Do samochodu to bym tego nie porownywal bo tak skoki poboru są dużo większe
To jest akurat przykład i wcale nie taki zły. Wyobraź sobie, że komputer na biegu jałowym pobiera ok 100W. Przy szybkim procesorze jak mu się włączy program do renderowania filmu HD pobór mocy wzrośnie do 200W. Widzisz jaki duży skok, aż o 100%
Żeby nie było nieporozumień, dodam, że są to wyniki pomiarów mojego komputera, a nie wyssane z palca.
Mam pytanie co znaczą oznaczenia :
, Two 8, Tww 4.
Bo oglądałem ryby tak tylko do wglądu na allegro i gość miał właśnie napisane, że trzyma je w wodzie kranowej ph +- 6,5, temp.29-30, Two 8, Tww 4. i zastanawiam się co znaczą te TWO i TWW?:)
Czyli to też jakąś odżywka się ustawia czy tam preparatem jak lepiej:) zastanawiam się nad zbiornikiem od szwagra 160l.. bo miałem kupić 200l ale narazie mieszkam z rodzicami mój pokój jest zagracony troszkę;p a w przyszłości gdy się wyprowadzę do swojej kobiety to planowałbym coś większego a ten poszedłby na kwarantanne lub tarło. A myślę że na początek kariery z dyskowcami 160l by mi wystarczyło żeby trochę doświadczenia dostać. Co o tym sądzicie?
Imię: jerzy Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 12 Lis 2010 Posty: 1444 Piwa: 65/114 Skąd: Turek
Wysłany: 2012-02-15, 19:59
NO widzę że na samym początku nie wiesz o co chodzi poczytaj kolego o co chodzi w parametrach wody i co to jest woda i jej wartości Czytaj kolego Forum
Nie widzę tam dokładnie wartości wody;p i parametrów;P albo to jest ogólnie napisane w tych tematach,że każdy z kolei musiałbym odwiedzić albo nie wiem:) bo w wyszukiwarce wpisuje to co potrzebuje i dużo tematów wyskakuje ale nie na temat który potrzebuje:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum