Imię: Adam Pomógł: 24 razy Dołączył: 26 Maj 2007 Posty: 2520 Piwa: 151/2 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-02-06, 11:26
stanek napisał/a:
Napewno są to ryby z grupy barwnej BROWN.
hej
hej ...
a ja już dawno o tem pisałem a tu piszą, że nie ma się chęci
smajk54 napisał/a:
Ciekawi mi fakt dlaczego moderatorzy nie maję chęci wypowiadania się ..
hej...
kiedyś brązy były brązowe kilka falek na czole i obrzeża płetw czarne. Były też ryby zaliczane jako niebieskie co miały wtrącenia na ciele czy płetwach a teraz ....
co kraj to obyczaj. Kiedyś też hodowlane uciekły w czasie powodzi do rzek i się zaczęło krzyżowanie z dzikimi. Mamy co mamy. Nie nazwa handlowa inna w innym regionie firmie czy kraju a przynależność. A co wyjdzie to trza czekać do nastu centymetrów.
Imię: gosia i jarek Pomogła: 2 razy Wiek: 31 Dołączyła: 10 Paź 2008 Posty: 435 Piwa: 13/3 Skąd: uk selby/jelcz
Wysłany: 2012-02-06, 11:56
adamn napisał/a:
Kiedyś też hodowlane uciekły w czasie powodzi do rzek i się zaczęło krzyżowanie z dzikimi.
to akurat wydaje mi sie malo prawdopodobne, po pierwsze to w miejscach gdzie wystepuja dzikie dyski nikt ich nie hoduje, po drugie ogrom tych wod jest taki ze uciekinierzy po prostu by sie zgubili w nim nie docierajac do faktycznych miejsc przebywania dzikich, po trzecie drapierznictwo w amazonskich wodach jest tak intensywne ze jakies kolorowe ryby zostalyby od razu pozarte
bardziej prawdopodobne wydaje mi sie krzyzowanie roznych dzikich odmian miedzy soba
admini się nie zawsze na czas wypowiedzą bo nie zawsze są na forum i nie zawsze wszystko czytają. To są alanquery - jeżeli masz wątpliwości wejdź na stronę Stendkera i obejrzyj jak wygląda ta odmiana na poszczególnych etapach wzrostu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum