Imię: Marcin Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 28 Lis 2010 Posty: 624 Piwa: 55/16 Skąd: Uniejów
Wysłany: 2011-12-14, 14:23
Ikrę to powinny upilnować ale młodych już nie dadzą rady bez odgrodzenia ich od reszty to fakt. U mnie jak bocje próbowały ikrę podjadać to dostały takiego gonga od rodziców że szybko im przeszła ochota na kawior.
_________________ 450 l paletki
240 l puste
105 l młodzież
Imię: jerzy Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 12 Lis 2010 Posty: 1444 Piwa: 65/114 Skąd: Turek
Wysłany: 2011-12-14, 14:31
No wiesz nie każda para będzie tak zaprawiona w boju jak twoje ale po dwóch razach co byś sie spodziewał ,bywają wyjątki ale za zwyczaj jest to trudna sprawa dla początkujących tarlaków upilnować ikry
Postanowiłem jednak odłowić z 250l inne ryby i pozostawić tarlaki.
Poprzednim razem jak była cała obsada ikra wytrzymała 8dni. Po paru dniach były ogonki i merdały Paletki poprzenosiły je na szybę w inne miejsce i tak jeszcze z 2 dni merdały a potem neony zrobiły żeś.
Tak się zastanawiam bo mam już teraz w tarliskowym drugą dobę ikrę i jak by mi się udało coś odchować to było by super.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum