Witam wszystkich chciałbym poradzic się posiadam akwarium z rybami niektóre mają 6lat np. bocje, labeo a chciałbym dodać palety jak odrobaczyć je czy zastosować profilaktykę, dezymfekcję zgóry dziekuje.
posiadam akwarium z rybami niektóre mają 6lat np. bocje, labeo a chciałbym dodać palety jak odrobaczyć je
czy to niefortunnie sformułowane pytanie czy też chcesz odrobaczać paletki żeby Ci bocji nie zaraziły?
Nie wiemy jaką masz wodę w akwarium nie wiemy jaki litraż - nic nie wiemy - więc na wszelki wypadek należy powiedzieć - nie, nie możesz mieć paletek, a jak uzupełnisz potrzebne dane to może inaczej odpowiemy
Bardzo pszeproszam i prostuję chodzi mi o akwarium z rybami które posiadam a to 576l ph6.6 temp.29 no2 ok no3 15-20 GH8 kH3 --3 bocje 6 labeo zbrojników sporo około 80 zredukuję, 5 kosiarek no i korzenie . Roślin sporo.
Ciężko będziesz miał zrobić "coś" aby mieć pewność że akwarium jest czyste i wolne od pasożytów. Jeśli nawet będziesz miał pewność, że ryby są czyste to zawsze może być coś w podłożu.
Mikroskopu niemam a weterynaria nie pomoże myślę zaryzykować odmulić gruntownie dno ,wyczyścić filtr włączyć lampe uv zrobić kilka głembszych podmian wody poobserwować parametry wody i pobserwować ryby po takim szturmie może coś się ujawni. Jak nie to może sprubować . Może coś jeszcze zrobić.
Imię: J
Wysłany: 2010-02-12, 22:17
j23 napisał/a:
myślę zaryzykować odmulić gruntownie dno ,wyczyścić filtr włączyć lampe uv zrobić kilka głembszych podmian wody poobserwować parametry wody i pobserwować ryby po takim szturmie może coś się ujawni.
Sorki, ale przy takim postępowaniu, skazany jesteś (Twoje akwarium) na niepowodzenie niestety Tylko pełen restart
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum