Mają dziś 15 dzień,rosną w oczach rano patrze na nie i wieczorem wydają się już więkrze .
Samice odłowiłem ,samcowi coś odwaliło i zaczął ją strasznie dziobać--dlaczego??
oto link do filmiku:
zapędził ją w róg baniaka i dzidał ją koł skrzeli ,wyglądało to tak jakby chciał jej młode odebrać(ady pływały koło niego) wpuściłem ją do innego baniaka i widać jak bidulka tęskni
Imię: Mirosław Pomógł: 12 razy Wiek: 25 Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 474 Piwa: 6/37 Skąd: Bochnia
Wysłany: 2012-01-15, 15:07
u mnie się prały nawzajem o młode , ale za parę dni przeszło im to zachowanie ale prały się w grzbiety . wrzuć ja powrotem za parę dni pewnie przejdzie im ewentualnie samca wyzuć do ogólnego niech ma za swoje .
_________________ AKWARYSTYKA TO MOJA PASJA ŻYCIOWA
pozdrawiam
Witam.jutro będzie 30 dzien narybku,a dziś odłowiłem wszystko do innego baniaczka zostało około 100szt ,samica przyszła z powrotem do samca aby dalej coś płodzili.
Wytarły mi się BD i zastanawia mnie dlaczego młode dostają takiej barwy czyli paski ??
Imię: Mirosław Pomógł: 12 razy Wiek: 25 Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 474 Piwa: 6/37 Skąd: Bochnia
Wysłany: 2012-01-29, 16:29
moje tez miały takie paski
jak były tym wieku a teraz już się normalnie wybarwiają .
co nad okiem to krzyżowanie genów 2 innych ryb .
to już im zostanie
wodę masz coś brudną ?
_________________ AKWARYSTYKA TO MOJA PASJA ŻYCIOWA
pozdrawiam
Wszystko wskazuje na to że takie geny. Młode raczej nie powinny wyglądać jak rodzice, z drugiej strony życie jest pełne niespodzianek. BD nie powinien mieć w młodym wieku takiego ubarwienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum