Imię: Piotrek
Wysłany: 2011-12-08, 07:12 Mój pierwszy mix dla paletek
Witam, czy mógłbym Was prosic o pomoc jak przygotowac jakiś wartościowy domowy mix? Jak, Jak często nim karmic i w jakiej postaci? Czy brudzi to wodę? PROSZĘ o POMOC
Jak chcesz możesz spróbować coś takiego:
-1 kg.oczyszczonych serc indyczych(łatwiej kupić w sklepach mięsnych niż serca wołowe)
-1 paczkę szpinaku
-0,5 kg.ryby (np. panga)
-2 ząbki czosnku
-granulat i płatki np.tetra discus i D 50
-3 saszetki vibowitu
-żelatyna spożywcza
Ostatnio zrobiłem z kumplem taki i bardzo im przypasował,wcinają jak głupie
Wiesz, rybka akwariowa zwana "pangą" jest tańsza niż sklepowy łosoś. (porównując ilość ryby w mixie można zaoszczędzić max 0.5 litra zupki chmielowej )
Ale być może chodzi o rozdrażnienie "rekina"?
_________________ " Pokaż mi Swoje akwarium i ryby a będę wiedział czy słuchać Twych rad !"
Imię: jerzy Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 12 Lis 2010 Posty: 1446 Piwa: 65/114 Skąd: Turek
Wysłany: 2011-12-15, 16:42
Piotrek wiem o tym ile ta rybcia kosztuje jako filet choć mi osobiście nie smakuje a i do swoich mixów już też nie daje tej zacnej rybki która tak bardzo nasz" rekin " szanuje, ale może ktoś jeszcze patrzy co by jak najtaniej zrobić swój mix
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum