Nadszedł czas aby przedstawić moje pierwsze maluchy . Rodzice kupione wraz z innymi w sumie 12 szt u ADMINÓW z firmy STENDKER.Kupiłem ja równo rok temu.Ikre składali kilkanaście razy,ale nie było czasu nimi się zająć.Aż nadszedł odpowiedni termin wolny i już są pociechy.Ta mniejsza to mamusia ,a większy to tatuś.Opiekują się bardzo dobrze,a przy zbieraniu niezjedzonego pokarmu to tatuś z ogromną werwą atakuje plastykową rurke.Maleństwa mają na tym zdjęciu 5-dni.Mam nadzieję że dochowam się potomstwa .pozdrawiam Alek
Rybki przepiękne, jak będą większe piszę się na kilka maluszków, oczywiście jeśli będą na sprzedaż ; ) a tak apropo co to za odmiana bo mam lekkie wątpliwości do moich obstawiań
Witam.Co do odmiany to zamawiałem po 2-szt ALENQUER I 2szt STENDKER TEFE ale przyszło tylko 2 szt i według mnie to są ALENQUER.One są bardzo do siebie podobne,może ktoś ma inne zdanie to proszę o komentarz.Pozdrawiam Alek
Przyszedł czas aby po ponad 2-tygodniach przedstawić moje podrostki.Rosną szybko i wcinają wszystko co im dam.Dzisiaj pierwszy raz dałem mięsko przetarte na tarce.Wcinali aż miło było patrzeć.Ponadto dostają artemię,węgorki mokro,suchy pokarm firmy hikari-first bites no i pokarm od rodziców jeszcz skubią..A jest ich ponad 100.Dokładnie nie da sie na razie policzyć
Czy już najwyższy czas odłowić rodziców.Małe cały czas jeszcze pomału dziubią rodziców ,aż maja rany na ciele.Małe już jedzą mięsko i inny suchy pokarm zmielony na drobny pył.Maja już wielkość około 5-groszówki.Oto moje maluszki-kilka fotek,widać już pasek czarny przez oko i dostają juz kolorków górnej płetwy.Alek ps(póżniej prześle jeszcze wiecej zdjęć)
20120209_0180.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 179,74 KB
20120209_0182.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 198,38 KB
20120209_0189.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 239,98 KB
20120209_0192.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 283,9 KB
20120209_0199.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 190,99 KB
20120209_0197.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 237,38 KB
RANA_20120209_0176.jpg Widać rankę a małe ja dziobią
Plik ściągnięto 7 raz(y) 200,39 KB
RANA_20120209_0191.jpg Widać rankę a małe ja dziobią
Moje następne zdjęcia z BROWNY-ALENQUERY tylko teraz na czarnym tle i nie tylko.Jutro rodzice idą do ogólnego ponieważ małe ich już za bardzo wykorzystuja.Maja już rany od nadmiernego karmienia maluszków. Jest ich około 150 i bardzo trudno ich uchwycic w pozycji nieruchomej.Zdjęcia jakie sa to są. Alek
Witam po dłuższej przerwie.Aktualu nie będzie,poniewaz nie ma juz ryb.A to wszystko z mojej winy ,z powodu przyduchy.Wyjechałem na polowanie na 24 godz i miałem tylko jeden napowietrzacz właczony i on sie zatarł,i po wszystkim.Wszystkie w ilości około 150szt padło.To dobrze że parę tarliskowa odstawiłem wcześniej. Żal aż serce sciska ,ale juz wszystko przeszło i szykuje sie na drugie potomstwo.Mam dla wszystkich radę -TRZEBA MIEC ODDZIELNE NAPOWIETRZACZE.Ja juz takiego błedu drugi raz nie zrobię.Pozdrawiam Alek.
Imię: Marcin Pomógł: 49 razy Wiek: 34 Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 6774 Piwa: 219/26 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2012-02-26, 18:45
Szkoda, ale ja również się nauczyłem, że trzeba mieć rozwiązania awaryjne. Teraz mam u siebie napowietrzacz zasilany z UPSa + filtr z deszczownią (bez UPSa).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum