żeby rozwinęła się kolejna forma artemii trzeba ją przełożyć na innej wody - gdzieś już o tym było na forum, a tą co 'nastawiasz' to żywą potrzymasz max 3-4 dni - potem zdycha
Imię: Mirosław Pomógł: 12 razy Wiek: 25 Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 474 Piwa: 6/37 Skąd: Bochnia
Wysłany: 2011-12-05, 20:49
Witam mam pytanko , moje małe maja obecnie 3 tygodnie , zauważyłem
ze nie które maja pasek czarny miedzy okiem , ale pozostałe bez tego dodatku .
Czym się różnią tym paskiem od tych bez?
_________________ AKWARYSTYKA TO MOJA PASJA ŻYCIOWA
pozdrawiam
Imię: Mirosław Pomógł: 12 razy Wiek: 25 Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 474 Piwa: 6/37 Skąd: Bochnia
Wysłany: 2011-12-15, 15:14
Po jakim czasie mogę udzielić młode od starych , maja już miesiąc a na starych widzę rany wyniku dzióbania młodych , mogę je już oddzielić małe maja około 1,5. 2 cm .
pozdrawiam
Wysłany: 2012-01-06, 11:49
Mam fachowe pytanie , czy jak by miały moje młode przywry to by padały mi czy nie ?
Bo ani jedna mię nie padła , a maja 52 dni 3 - 4, 5 cm .
czekam na odpowiedz
pozdrawiam
Imię: Marek Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2009 Posty: 608 Piwa: 50/86 Skąd: Lubsko
Wysłany: 2012-01-06, 12:04
miras55 napisał/a:
Bo ani jedna mię nie padła
Tylko się cieszyć.
miras55 napisał/a:
czy jak by miały moje młode przywry to by padały mi czy nie ?
Zacytuję tu to co napisał Adamn w swoich propozycjach leczenia:
Każdy się z nimi spotkał w akwariach. Stare ryby sobie z nimi dają jako tako rade lecz są nosicielami tych pasożytów. Maja skrzela rozchylone oddech przyspieszony, ocierają się i niekiedy próbują coś z siebie wypluć. Przeważnie jest to nadmiar śluzu z robakami, zniszczonym, obumarłym lub przerośniętym nabłonkiem skrzelowym. Ryba może podchodzić do tarła, młode rosną i nagle ..... Z młodymi i narybkiem jest odwrotnie. Przestaje rosnąć pomimo dobrego podawania pokarmu, ciemnieją, chudną, mają kłopoty z oddychaniem, ocierają się o przedmioty i "plują" trzepiąc płatwami. Narybek podpływa pod powierzchnię z rozchylonymi skrzelami mimo dobrego natleniania i właściwych parametrów wody. Potem opada na dno
Skoro u Ciebie nie zauważyłeś tych objawów to ...pozdrawiam.
Wysłany: 2012-03-26, 13:12
Mam fajna parę w ogólnym chce ja przełożyć do setki na młode .
Moje pytanie co jest najlepsze na ikrę , chodzi czy lepiej ze składają na standardowym stożku czy lepiej dać węza silikonowego sztywnego .
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum