Wysłany: 2012-01-21, 16:30 paletki z akarami pomarańczowo płetwymi
witam
mam 4 niewielkie jak na razie akary, dwa kirysy spiżowe oraz zbrojnika który nawet z pod korzenia sie nie rusza. moje akwa to 250l i chciał bym do niego może jakieś paletki wpuścić. czy to ma sens i ile ich by mogło być w razie czego.
pozdrawiam
Imię: Robert Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Paź 2010 Posty: 341 Piwa: 19/4 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-21, 16:50
Cześć
Przy Akarach to możesz sobie co najwyżej czerwieniaki albo pawiookie wpuścić choć na pawice to za mała bańka jest, a o paletkach to zapomnij przy akarach. Nawet jak zrobisz po swojemu i kupisz palety to akary jak tylko dobierze się para to w takim zbiorniczku zabije wszystko. Proponuję poślęczeć nad lekturą jaką niewątpliwie jest forum i poczytać jak zacząć z paletkami jaka woda, filtracja, testy itd.
Akara pomarańczowopłetwa potrafi być baaardzo agresywną rybą wręcz wrzodem na .. innych ja bym sobie darował takie połączenie przerabiałem tą rybę piękną co prawda kupę lat temu i niestety musiałem delikatnie mówiąc z niej zrezygnować.
Imię: piotr Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Gru 2011 Posty: 118 Piwa: 3/10 Skąd: lukow
Wysłany: 2012-01-21, 21:47
Pielęgnica pomarańczowopłetwa to ryba bardzo agresywna, dla tego w tak malym akwa to zalecam tylko jeden gatunek i w zadnym przypadku towarzystwem dla tej ryby nie beda paletki. Jej angielska nazwa "Green Terror" a tu krotki filmik w jakim towarzystwie sie dobrze czuje http://www.youtube.com/wa...&feature=fvwrel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum