Jeśli geny nie są utrwalone to z jednego tarła może wyjść kilka "odmian ryb"
Wątpię aby hodowla stendker miała pary rozpłodowe ze "słabymi genami " no ale jednak prawdopodobieństwo zawsze jakieś jest ... w każdym bądź razie ryba mi się podoba i tak zostanie . Zobaczymy co z niej wyrośnie ;p
Ze wzrostem ryb to kolega ma rację i nie potrzeba walca z a1 ale dotyczy to ryb bardzo młodych później do tak szybkiego wzrostu ryb walca niestety potrzeba.Co do ryb to jak kupowałeś jedno a co innego wyszło to jest coś takiego jak reklamacja i nieważne czy to jest administrator.Pozdrawiam
Chcesz człowiekowi pomóc żeby w błędzie nie żył, to Cię za żart obrzuci błotem. A ponoć inteligentni ludzie potrafią wyczuć ironię...
Wybacz Łukasz ale naprawdę byłem mocno przekonany że to Snake Skin Red ;( dzięki twojemu "drążeniu" nie łatwo , ale przekonałem się że jednak on nim nie jest . Dziękuję
adamski napisał/a:
Co do ryb to jak kupowałeś jedno a co innego wyszło to jest coś takiego jak reklamacja i nieważne czy to jest administrator.Pozdrawiam
Przywiązałem się już do ryby więc raczej już jej nie wymienię , zastanawia mnie w takim razie czy to jest Red Turkus czy Red Scribbelt .
Łukasz ale to możliwe, że paletka urośnie 2 krotnie w ciągu mies. był eksperyment ale tylko i wyłącznie dotyczył młodych rybek a i eksperyment był poglądowy żeby coś udowodnić bo przecież nikt tak eksperymentalnie ryb nie trzyma
Daj spokój Adam, widzisz, że on wszystko wie najlepiej. Paletki rosną u niego 120% w 10 tygodni, chodzi na tajski boks i ma ładne dresy najka.
Nie wiem wszystkiego najlepiej , a to że źle oceniłem wielkość paletek będziesz pewnie przeżywał z pare tygodni ^^ . Nigdy nie chodziłem w dresach , zakupiłem je dopiero po kontuzji nogi w zeszłym roku i są bardzo wygodne
Nie chcę się dalej kłócić Łukaszu
Bo to akurat zabawna sytuacja z tymi 18 cm, a Ty zamiast rozluźnić poślady spinasz się jak agrafka na każdym kroku. Dajże spokój, wszystkich tutaj na forum nasza wspólna pasja, czyli dyski ma łączyć, a nie dzielić.
Imię: Adam Pomógł: 25 razy Dołączył: 26 Maj 2007 Posty: 2528 Piwa: 153/2 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-01-19, 14:35
Wolan91 napisał/a:
Widać telewizji nie oglądasz , osoba na zdjęciu to Jjohnny knoxville z Jackassa ^^ ...
Czy w awatarach dopuszcza się zgodnie z prawem zdjęcia osoby jakiejś tam jak Ty wstawiłeś?
Masz zgodę na upublicznianie?
By wszyscy się raz na zawsze nauczyli jak odróżnić SS co ma 14 pionowych cien kich pręg:
- z tareł ryb rasowych przykładowo ERUPCJON czy LSS które mają około 14 pręg pionowych w stresie czy w młodości są widoczne pasy od wybarwiania się małych czyli jakieś 1,5 cm. To jest jedyna odmiana kolorystyczna nie do pomylenia.
W tarłach takich też trafiają się leopardy skin które mają od 7-9 (u mnie jest takich około 30 %) pionowych pręg w stresie.
Z tego linka:
http://rapidshare.com/fil...g_Martin_Ng.PDF
można sobie pobrać katalog w PDF z opisem, która odmiana czym się charakteryzuje. Co prawda po angielsku, ale najważniejsze informacje są łatwe do wyłapania nawet jak ktoś english zna tylko po lebkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum