Imię: Andrzej
Wysłany: 2012-02-04, 16:19
Tak, nawet wyciągnąłem kosze, modyfikowałem na różne sposoby, tam w deklu przy wylocie jest taka cienka rurka odpowietrzająca, nawet w nią ingerowałem, ale na nic. Wymieniłem węże, dałem je bezpośrednio pomijając zawory, na nic.
Tak, nawet wyciągnąłem kosze, modyfikowałem na różne sposoby, tam w deklu przy wylocie jest taka cienka rurka odpowietrzająca, nawet w nią ingerowałem, ale na nic. Wymieniłem węże, dałem je bezpośrednio pomijając zawory, na nic.
tez myslałem o tej cienkier rurce odpowietrzajacej,czysciłem ja,przedmuchiwałem.....filtr za ponad 1000zł i nawet nie mozna go odpowitrzyc to teraz to juz nie wiem
Imię: zygmunt Pomógł: 5 razy Wiek: 62 Dołączył: 04 Paź 2010 Posty: 870 Piwa: 66/60 Skąd: Kalno
Wysłany: 2012-02-05, 11:25
rolf88 napisał/a:
tez myslałem o tej cienkier rurce odpowietrzajacej,czysciłem ja,przedmuchiwałem.....filtr za ponad 1000zł i nawet nie mozna go odpowitrzyc to teraz to juz nie wiem
Skoro macie takie problemy z odpowietrzaniem to może zrobić zwykłe ręczne. Ja w beczce u samej góry w deklu /a u Was dekiel duzy w Fx5 -jest miejsce/ wykonałem otwór 18/19 mm wkreciłem przedłużkę mosiężną /mufka 1/2" z gwintem wewnętrznym i zewnetrznym/od srodka dekla dałem tylko jedną uszczelkę zakręciłem taką samą przedłuzką mosiężną/mozna poszukać nakrętki na 1/2"/ i na samej górze wkręciłem zwykły chromowany odpowietrznik 1/2" cala i wszystko gra i buczy. Nie umiem wstawiać zdjęć ,ale wykonałem tak w dwóch beczkach /Tropheusy - 540 / i zdaje egzamin idealnie .
Imię: Andrzej
Wysłany: 2012-02-05, 12:29
Zygmunt, myślałem o tym ale... to powietrze wyraźnie zbiera się przy rurze wyjściowej, tam od spodu dekla jest tyle zakamarków i przegródek że nie sposób wstawić tam odpowietrznika.
Zygmunt ok tylko problem zobacz pierwszy post z którego wynika że powietrze dostaje się cały czas i taki odpowietrznik jak napisałeś jest dobry ale pierw trzeba znaleźć miejsce stałego zapowietrzania
Ja mam podobne założone na wężach przy beczkach (robione na zamówienie ) przedostatnie zdjęcie w miarę widać http://www.discusforum.pl...-vt4338,255.htm
_________________ Wróciło jak bumerang po 25 latach
Pozdrawiam
Widać oki, a najbardziej mi sie podoba ruszt ze skrzynki chyba od pomidorów - ja zrobiłem podobny i nie dawałem gąbki na dół ,ale to nie na temat -sorry.
witam
filtr pracuje juz ponad 1,5 miesiaca i jakby mu przeszło to "zapowietrzanie sie" moze raz na jakis czas sobie pierdnie ale to nic w porownaniu z tym co było wczesniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum