Witam od kilku dni zaobserwowalem u ryb przyspieszony oddech a na dodatek najmniejsza ze stadka caly czas siedzi za roslinami ale nie wiem czy dlatego ze jest najmniejsza i nie daje rady czy cos jest nie tak ? Parametry wody ph 6.7 gh 8 kh5 no2 0 no3 30 http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Imię: Piotr Pomógł: 10 razy Wiek: 35 Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1954 Piwa: 121/66 Skąd: Nawojowa Góra
Wysłany: 2012-02-07, 22:12
Zbiornik nie wygląda na duży, a ryb sporo Na początek to zrób coś żeby woda się natleniała bo te piękne bąbelki nie wiele dają Proponuję ruch tafli wody. No i co robimy pierwsze jak coś nie tak Podmieniamy, podmieniamy ....
Imię: Kuba
Wysłany: 2012-02-07, 22:22
Akwarium jest świeżo założone, albo po restarcie. Jak parametry wody? NO2?
Paletki maja czegoś dużo w skrzelach. Jak oddycha ta, która siedzi w roślinach?
Tutaj na pewno też tkwi problem ja miałem podobnie jak założyłem nowego kubła do akwa akurat też jbla e1501 zmiana warunków szybszy obrót wody nowe media filtracyjne dla rybek szok u mnie rybki już doszły do siebie no prawie doszły ale na początku podmianki i jeszcze raz podmianki często raczej nie w niedzielę tylko dziś a następną w piątek kolejna w niedzielę 10 procent wielkości akwa co dwa dni i powinno być ok
mysle ze nowy filtr to nie rozwiazanie problemu rybki szybko oddychaja od tyg a nowy filtr ma 3 dni podmiana w zeszla niedziele 60l wczoraj 30l i bez zmian
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum