Imię: Rafał
Wysłany: 2012-02-03, 22:05 reaktor co2 mini boyu montaż
Czy ktoś z was stosuje ten reaktor,chodzi mi o jego montaż czy ma znaczenie w jakiej pozycji jest zamontowany czy musi być pionowo u mnie jest w poziomie,i czy w tym przezroczystym korpusie ma być woda czy nie?
Kiedyś używałem czegoś podobnego.Niestety dyfuzor działał tylko w pozycji pionowej, bowiem w poziomie za nim w wężu, gaz i tak łączył się w duże bąble. Ale to tylko moje spostrzeżenie. Pozdrawiam
Imię: Rafał
Wysłany: 2012-02-10, 10:27
Powiem tak bąbelki z niego lecą tylko nie tak jak oni piszą że są duże,ja podaję ok 2 bąbli na sekundę i maleńkie bąbelki wylatują a le ogólnie jest w miarę,tylko ja go nie montowałem na wężu nie chce przecinać,więc u mnie on raczej nie pracuje na maksa,kupiłem inny i jeśli byłbyś zainteresowany to ten mogę ci odsprzedać był używany jakiś tydzień czasu.
Staszer ja miałem różne - dyfuzory, drabinki, spieki i z kolegami z forum roślinnego uznaliśmy że najlepszy jest reaktor z filtra narurowego. Zrobiłem taki dwa lata temu jest 100% rozpuszczalność co2 i przy spieku butlę 2 kg miałem trzy miesiące a teraz mam ją na pół roku.
Staszer wchodzisz na stronę www.roślinyakwariowe.pl - artykuły i porady -następnie technika CO2 i pod pozycją 29 jest temat Zrób to sam Termoreaktor CO2, ja taki mam.
Ostatnio zmieniony przez kotor1962 2012-02-11, 13:55, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin
Wiek: 24 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 138 Postawił 2 piw(a) Skąd: Niemcza
Wysłany: 2012-02-11, 11:50
ooooo w morde:) tego to nie widzialem w tym serwisie ( przepraszam za nieuwage:) )
jak sprawdza sie grzalka wtakim reaktorze, jak z rozpuszczalnoscia co2??
Imię: Marcin
Wiek: 24 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 138 Postawił 2 piw(a) Skąd: Niemcza
Wysłany: 2012-02-13, 16:29
problemow nie bedzie (tak mi sie wydaje) dzisiaj uszczelnie sylikonem wszystko i jutro jade po butle. wszystko zalacze w dziale zrob to sam, bo widzialem ze tego nie ma tam:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum