Wysłany: 2012-02-07, 09:38 red turkus , red melon , zjadają ikre , małe już 10 razy
Witam forumowiczów ;-].
Sprawa taka. Tarliskowe.
Mam parkę która regularnie zjada ikrę , po 10 razach odgrodziłem siatką , to co spadnie z małych na 4 dzień od złożenia zostaje zjedzone przez turkus a melon odgania turkusa.
Po odłowieniu turkusa zabrałem siatkę i melon miał uczte . zostało mi jakieś 50 przecinków na stozku.
Czy coś z tego bedzie i jak to zrobic bez rodziców.?
pozdro.
Imię: Marcin Pomógł: 49 razy Wiek: 34 Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 6775 Piwa: 219/26 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2012-02-07, 10:26
Trzeba tym żółtkiem posmarować miejsce w którym będą larwy, a później narybek.
Nie stosowałem tego, jednak ktoś kiedyś to opisywał.
Może też wypowie się ktoś, kto to praktykował ... .
posmarowałem rączkę od kosy ;-]. narazie 3 leżą na dnie i merdają , reszta na stożku.
Żółtko od razu się scina. Wszedzie go pełno . Zobaczymy jak będzie.
Pewnie nic z tego nie bedzie , a szkoda. Martwi mnie tylko dlaczego stare zjadają larwy, mają spokój i cisze. Siatka pomaga do momentu aż nie spadną ze stożka a potem papu, jakby jeszcze chciały odkładać z powrotem . A tu lipa. Czuje że pod koniec tygodnia znowu je przeniosę do tarliskowego i bedę dalej próbował . Wkońcu musi sie udać !!! chociaż miał bym się zes... ;-].To dam rade .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum