a może moje palety miały kulorzęska a neony były zdrowe (bo w kwarantannie były 3tyg i nic się nie działo)..Padły 4 neony - muszę działać, mam ichtiosan, co radzicie?? W akwa mam 12 palet 60neonów 20 krewetek amano, 15 otosów, 8 kosiarek 6 bocji....akwa 500l
no to jest właśnie ichtiosan (zieleń malachitowa - szczawian), zastosuje wg instrukcji czyli na 500l 25ml..Być może że miałem kulorzęska w akwa tylko u palet się to nie objawiło
Być może że miałem kulorzęska w akwa tylko u palet się to nie objawiło
Jest to chyba możliwe
Ja kupiłem w tedy akwa ze wszystkim u gościa nie widziałem żeby była ospa a u mnie chyba za dwa dni wyszła , do akwa nie wkładałem nic innego
dawkowałem jak producent kazał
po jakimś czasie znowu się ujawniła więc wtedy zwiększyłem dawkę (nie pamiętam o ile) i wydłużyłem czas kuracji i więcej nie powróciło
_________________ Wróciło jak bumerang po 25 latach
Pozdrawiam
a jak dokładnie Bogdan dawkowałes i za ile powtórka?? Na butelce pisze kąpiel długotrwała 3-12dni 25ml na 500l, nie pisze nic o podmianach i powtórkach dawkowania..A może po prostu za 12 dni wlać po podmiance jeszcze raz taka dawkę...
Dawałem tak jak pisze na butelce
10ml./200l wody
Woda nie może być alkaliczna
po tygodniu dodać 1/2 dawki
po kuracji podmiana i węgiel
już nie pamiętam po jakim czasie leczyłem drugi raz ale to było jak z powrotem ujawniła się ospa dawkę chyba zwiększyłem do 15ml. tak samo po tygodniu dodałem ok. 10ml. i przedłużyłem o tydzień dodając chyba 5ml. Jak dobrze pamiętam
Bynajmniej po drugiej kuracji ospa nigdy więcej mi się nie ujawniła
_________________ Wróciło jak bumerang po 25 latach
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum