witam wszystkich.mam problem z wypławkami w akwarium tarliskowym.już sa od 3-dni ogonki i rodzice bardzo sie nimi opiekuja,ale mam problem z wypławkami które przywedrowały razem z woda z ogólnego.jak ich sie pozbyc aby nie zaszkodzić przyszłym maluchom.posiadam preparat NO-PLANIJA ale nie wiem czy można go uzyc .może ktos miał podobne zdarzenie to prosze o odpowiedz.pozdrawiam alek
Imię: Marcin Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 28 Lis 2010 Posty: 535 Piwa: 47/11 Skąd: Uniejów
Wysłany: 2012-01-21, 08:46
Mniej karmić tarlaki i często sprzątać żeby żarełko nie leżało pół dnia to zginą. Chemii to ja do tarliskowego bym nie lał a małe powinny Ci przejść na rodziców lada moment to im nic nie zrobią, po prostu zadbaj o czystość.
_________________ 450 l paletki
240 l puste
105 l młodzież
karmie w normie i jest szybko zjadane przez tarlaki i po godzinie wszystko jest sprzątane.woda jest codziennie wymieniana 10% o tych samych parametrach
witam.przeczytałem cały wątek jest ciekawy.posiadam NEGUVON tak jak radził GACUS i pytanie w jakiej proporcji stosowac z młodymi ogonkami.czekam na szybką odpowiedz.alek
Nie czekając na odpowiedz kolegów skorzystałem z receptury Adama.250 mg NEGUVONU na 100l wody. i po godzinie wypławki w 99% leżą na dnie nieruchomo a ogonki już pomału przechodzą na rodziców.zobaczymy co z tego wyjdzie.a to są brązowe ALENQUER. kupione w ANSEO pozdrawiam ALEK
odnośnie NEGUVONU to załatwił sprawe w 99,99% wypławków.te co miały po 2-3 milimetry to skurczyły sie do 0,5 milimetra i są martwe .co do ogonków to połowa już jest na rodzicach i jutro powinny być już wszystkie. na razie żyją i mają się dobrze. zobaczymy jutro i dam znać pozdrawiam ALEK
witam.doczekałem poranka i wszystkie maluchy są na rodzicach które czule opiekują sie swoimi pociechami.co do wypławków to w 100% załatwił ich NEGUVON.tak jak zauważyłem to NEGUVON nie jest grożny dla maluchów -nawet dla ogonków. teraz bede podmieniał wode 2-razy dziennie z rana i wieczorem po 10%.pozdrawiam Alek
witam.Adamie to prawda czytałem twoje posty .ale bałem sie co do ogonków malutkich i oczywiście utraty pokarmu przez tarlaki ponieważ to mocna CHEMIA .ale wszystko w porzadku małe baraszkują po rodzicach ,rodzice mają pokarm i o to nam chodzi pozdrawiam Alek
Wszystkie ryby w ilośći 12 szt zakupione u ADMINÓW z firmy STENDKER.Ale ta parka się dobrała i składała ikrę kilkanaście razy.Inne pary też się dobierają i składają bardzo często ikrę w ogólnym.Mam nadzieję że cos z tego wyjdzie.pozdrawiam Alek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum